Ekaterina Levental in Den Haag

Mazzelaars, die cursisten, leerlingen en (vrijwillige) medewerkers van Studio Hoor!

NIEUWE KERK & ZUIDERSTRANDTHEATER
Dit najaar krijgen alle huidige leerlingen en cursisten van Studio Hoor Muziekeducatie ( en dus ook die van In het Koorenhuis Den Haag en De VAK Delft) een leuk cadeautje van het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk Den Haag. Zij krijgen korting en betalen €15 i.p.v. €20 voor een concert inclusief drankje*. Dit aanbod geldt voor concerten die ik tip in de luistercursus en via sociale media. Ook de (vrijwillige) medewerkers aan mijn projecten krijgen dit voordeel. Lief he, van die twee podia!

WAT
Het gaat dan natuurlijk om concerten waar ik razend nieuwsgierig naar ben en zelf erg graag heen ga (als mijn agenda het toelaat).

EERSTE TIP
Vrijdag 21 september 20.15u start de tweede one-woman-show van dubbeltalent Ekaterina Levental. Deze klassiek geschoolde zangeres,  harpiste en performer gaat haar eigen weg binnen de (klassieke) muziekwereld. Iets waar ik sowieso gek op ben. Een eigen weg gaan. Niet om ‘anders te zijn’, maar omdat er een innerlijke noodzaak is dit pad te nemen. Volgens mij kan (ook) Levental niet anders. Zingen en spelen doet ze goed. Dat heeft ze al lang bewezen in producties van o.a. Holland Opera, Veenfabriek Leiden, Leine Roebana.


DE GRENS

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

*Hoe die korting te krijgen, hoor je als Studio Hoor-fan via de speciale nieuwsbrief. Heb je deze niet ontvangen, maar sta je wel bij mij bekend als leerling? Mail me gerust!