Altijd leuk: meedenkers!

Wat een aardige en attente luisterlescursisten heb ik toch.

Steeds vaker word ik vanuit het niets gemaild door muziekminnaars die met mij meedenken. Mij muziektippen. Over muziekfragmenten, boeken, films, concerten die ze (online) ontdekten. En dat is heel fijn, want er is teveel op de wereld om zelf allemaal te spotten!

LOHUES
Luisteraars, cursisten en andere leerlingen weten dat ik (bijna) altijd wel iets van Daniël Lohues laat klinken. De bard van Erica wordt’ ie wel genoemd. Ik noem hem vooral een poëtisch muzikant. Dankzij die subtiele kant van hem, pruim ik, als Drentse, deze Drent. Want van alleen maar nuchterheid word ik dan weer niet echt vrolijk.

MAIL
Recent kreeg ik dus een link van een luisterlescursist naar een interview met Lohues. Hij heeft een nieuwe plaat (Vlier). Toevallig hoorde ik het via radioprogramma Kunststof al, maar ik ga later zeker het interview lezen. De  muziek van Lohues en (vooral) zijn accent roepen bij mij, middenin de volle Randstad, altijd rust op. Ik ruik dan fris groen en omgeploegde aarde en ben weer even thuis in mijn geboortestreek.

SILENCIO
En ook een aantal woorden van Lohues (over ‘volle kop’ en leegte) uit de interviews komt dan vast wel op de één of andere manier terecht in een nieuw project. In luisterles Silencio en/of in het concert van de stilte bijvoorbeeld (28/10 Theaters Tilburg).
Mail me dus gerust met ontdekkingen en ik laat van me horen.

Dank

A suivre!

Interview Daniël Lohues in Trouw
Interview Dani
ël Lohues in Kunststof