BIO BRECHTJE ROOS

Op mijn zesde werd ik verliefd. Verliefd op de warme klank van de blokfluit. Ze heet niet voor niks flauto dolce (zoete fluit) in het Italiaans. Dit, ogenschijnlijk makkelijke, instrument bespelen- goed bespelen- vergt het één en ander van je. Een buis met gaten: doe het er maar mee!

GELUK
Ik heb altijd de mazzel gehad les te krijgen van geïnspireerde, eigenzinnige en goede docenten op muziekschool en de conservatoria in Utrecht en Den Haag waar ik alle mogelijke diploma’s behaalde op het gebied van de Oude Muziek, Kamermuziek en het Lesgeven.

SPELER
De eerste 10 jaar van mijn concertcarrière speelde ik met o.a. Blaes-tuigh, Zimbello en Pétillant op kamermuziekpodia in binnen-en buitenland. Werkte samen met regisseurs, ontwerpers, componisten en musea als Rijksmuseum Amsterdam, National Galery of Art Washington en Museum Kunst Palast Dusseldorf.

Op andere artistieke vlakken verdiepte ik me bij onder andere de Rietveld Academie Amsterdam, KABK Den Haag en locatietheatergroep De PeerGrouP Drenthe.

OVERBRENGEN
Sinds 2012 spreek ik vooral over muziek bij theaters, festivals en organisaties als presentator, muziekpedagoog, columnist en muziekverteller. Stiekem geef ik natuurlijk gewoon luisterles op het podium!

Blokfluit- en muziekles geef ik al mijn hele professionele leven. Sinds een tijdje vallen alle lessen (inclusief de nieuwe luisterlessen) voor particulieren onder de vlag van Studio Hoor- werkplek voor muziekeducatie.

Mijn inspiratie en kennis geef ik graag door aan spelers en luisteraars tussen 16 en 100 jaar die trek hebben in muziekverdieping én horizonverbreding.

Kijk, luister en lees over mijn podiumwerk op www.brechtjeroos.nl. Op de website van Vrije Geluiden VPRO vind je ook nog een podcast van mijn hand.