OVER BRECHTJE ROOS

Op jonge leeftijd ontdekt Brechtje Roos de warme en zoete klank van blokfluiten en de kracht van muziek. Geïnspireerd door haar vakdocent op de muziekschool, ontwikkelt zij haar spel en bereikt het hoogste niveau. Zij studeert blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Sinds 1999 is zij  professioneel muzikant met de diploma’s Docerend & Uitvoerend Muzikant met Aantekening Kamermuziek en specialisatie Oude Muziek op zak.

SPEELPLEZIER
Brechtje kreeg les van grootheden en pioniers op het gebied van Oude Muziek, waarvan Jeanette van Wingerden de belangrijkste voor haar is geweest. Jeanette stimuleerde haar groei en zoektocht. Zij gaf Brechtje oor voor detail, nuance, subtiliteit en joeg haar speelplezier aan.

ENSEMBLES
Met de ensembles Pétillant, Zimbello en Blaes-tuigh speelde Brechtje tot 2010 in binnen- en buitenland en maakte eigenzinnige, serieus luchtige concert- en theaterprogramma’s voor onder anderen de National Galery of Art Washington en het museum Boijmans van Beuningen Rotterdam.

LESPRAKTIJK DEN HAAG
Naast  podiumwerk heeft Brechtje sinds 1992 een eigen privé-lespraktijk. Het doorgeven, prikkelen en ontwikkelen van ervaringen, muziekgenot en kennis is  de rode draad in haar muzieklessen. Zij geeft leerlingen oor en oog voor nuance, het fijne van blokfluit spelen en samen muziek maken.

Van absolute beginner tot prof: iedereen heeft een uniek muzikaal verhaal te vertellen en Brechtje helpt spelers dat te ontdekken en te ontwikkelen.