Goed muziekdoel gezocht!

Voor de opbrengst van liefdevol verzorgde en bespeelde instrumenten van een oud-leerling zoek ik, namens iemand anders, een goed doel!

IDEE
Op dit moment doe ik een soort ‘muziekmantelzorg’. Een paar weken gelee werd ik gebeld door de weduwe van een oud-leerling. Zij vroeg me te helpen met het vinden van juiste bestemmingen voor de instrumenten van haar man. Die instrumenten, een aantal fijne blokfluiten en een spinet, vinden hun weg momenteel. Maar nu het geld nog.

NIEUWE KIJK
Mijn oud-leerling was een gevoelige, intuïtieve man met een groot hart voor muziek. Het is een tijd gelee dat ik hem voor het laatst zag, maar had onlangs- via de zichtbare manier waarop hij zijn instrumentencollectie, de muziekboeken en aanverwante zaken verzameld en behandeld heeft- een bijna hernieuwde kennismaking met hem. Heel bijzonder.

DOEL
Mevrouw vindt geld niet zo belangrijk op dit moment. Veel belangrijker is het goed terechtkomen van de instrumenten én het helpen van anderen passende bij de levenswijze en overtuigingen van haar overleden man. Daarom zoek ik een goed doel met als uitgangspunt muziek & ontwikkeling. Ik denk zelf aan Musicians without Borders en Freemuse. Maar laat me graag inspireren voor andere goede muziekdoelen die wel een ANBI-status, maar geen strijkstok hebben én overstijgend bezig zijn.

BIJWERKING
Voor mij heeft het trouwens nog een leuke bijwerking, zo bezig zijn met mooie, andere instrumenten. Ik krijg namelijk zelf best weer trek in spelen. Waarvoor ik ook al wat kleine lijntjes heb uitgegooid. Bovendien speel ik met het idee mevrouw te verrassen met een heus privéconcert.

A suivre!