INFO INTERPRETATIELES

Speel je klarinet, hobo, viool of een ander melodie-instrument en heb je interesse in muziekverdieping? Graag ondersteun ik melodiespelers  in een eigen muzikaal proces. Samen duiken we je muziek in waarbij je mijn ervaringen, gedachten en ‘oren’ als prof speler, muziekpedagoog en spreker meekrijgt. Vind zo je eigen speelstijl.

KRACHTIG
Noten kunnen spelen met je instrument is één ding. Er écht muziek mee maken een tweede. Dat doe je met gereedschappen die voor alle spelers hetzelfde zijn: timing, articulatie, luisterend spelen zijn er een aantal. Dáár gaat het over in de les en ik help je díe vaardigheden verder te ontwikkelen.

VERDIEPING
Samen zoeken we naar je eigen stijl en muzikale verhaal. Door je soms wel en soms niet iets aan te trekken van de ‘regels en tradities’ die bij het
gespeelde werk passen.Daar hoor je natuurlijk meer over van mij. In combinatie met uitstapjes naar cultuurgeschiedenis, filosofie en andere muziekstijlen leer je verder kijken, luisteren en denken. Je ontwikkelt een breder (muziek)palet. En dat hoor je!

VOOR WIE
Muziekliefhebbers vanaf ca. 16 jaar die hun instrument beheersen geef ik graag les. Een les die gaat over de muzikale aspecten van muziek als interpretatie, samenspel en frasering. Ook ensemble coaching is mogelijk. Laat mij je muzikale wensen weten, solo of in groepsverband, dan stippel ik  een lesopzet uit.  Zie voor kosten betreffende pagina en bel of mail me gerust voor een proefles!

TRY
Ga eerst voor een uur en merk daarna of je meer trek hebt in verdieping. Informeer naar Interpretatie 60′.

LOCATIES
Dinsdag is lesdag in Koorenhuis Den Haag (dat sinds maart ’18 KOO heet). Ik kan ook bij je langskomen.

REACTIE
Extra leuk om eens van een andere instrumentalist les te krijgen: andere bagage en speerpunten. Daar leer ik veel van! H. de Jong