INFO LUISTERLES

Geniet nog meer van muziek, krijg context, luistertips en vergroot je luistervaardigheden. Vanuit allerlei invalshoeken laat ik- Brechtje Roos- je de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Bij mij geen wetenschappelijk betoog- al weet ik dankzij mijn studies aan conservatoria van de hoed en de rand- maar een bezielde, associatieve les die binnenkomt. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat er van komt!

WAT
Je wordt met muziek uit m’n iPod, met anekdotes, feiten en ervaringen uit de praktijk verschillende muziekwerelden binnen geleid en hoort een mix van smaken: ik vergelijk Johann Sebastian Bach rustig met Stevie Wonder en link werk van Simeon Ten Holt met Indiase muziek.

Onder de noemer Nieuwe Kijk op Muziek breng ik een serie lessen waarin je luisterhandvatten aangereikt krijgt. Daarnaast zijn er losse  thematische luisterlessen. In zo’n les hoor je het onderwerp van die les muzikaal ‘vertaald’. Zo doe je steeds nieuwe ontdekkingen, krijg je meer oor voor nuance en luister je verrijkt verder.

NIEUW
In september’19 start een nieuwe serie Nieuwe Kijk op Muziek in Den Haag, Arnhem, Delft en Gouda. Daarnaast wordt er nu hard gewerkt aan luisterlezingen.

KORT
Luisteren vergt concentratie. Daarom is een luisterles kort en krachtig. Ze eindigt, na een korte pauze, met ruimte  voor vragen en reacties. De totale lengte is circa 1½ uur.

LOCATIES
Luisterlessen volg je in Zuiderstrandtheater Den Haag, Musis Arnhem, Goudse Schouwburg en bij Vak Delft. Kijk in de winkel voor aanbod, data en kosten en reserveer daar je stoel.

HUISKAMER
Heb jij zelf al een club mensen bij elkaar? Langskomen met een  luistercursus, workshop of sessie op je club, in je huiskamer of bij je organisatie behoort tot de mogelijkheden! Neem contact op met mij of ga direct naar de winkel.

REACTIE
Met veel enthousiasme, passie, kennis gebracht én je geeft een andere dimensie aan muziek luisteren (voor iemand zoals ik zonder muzikale achtergrond). Betty Bijl- luisterleerling