INFO LUISTERLES

Geniet nog meer van muziek, krijg context, luistertips en vergroot je luistervaardigheden. Vanuit allerlei invalshoeken laat ik- Brechtje Roos- je de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Bij mij geen wetenschappelijk betoog- al weet ik dankzij mijn studies aan conservatoria van de hoed en de rand- maar een bezielde, associatieve les die binnenkomt. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat er van komt!

WAT
Je wordt met muziek uit m’n iPod, met anekdotes, feiten en ervaringen uit de praktijk verschillende muziekwerelden binnen geleid en hoort een mix van smaken: ik vergelijk Johann Sebastian Bach rustig met Stevie Wonder en link werk van Simeon Ten Holt met Indiase muziek.

Onder de noemer Nieuwe Kijk op Muziek breng ik een serie lessen waarin je luisterhandvatten aangereikt krijgt. Daarnaast zijn er losse  thematische luisterlessen. In zo’n les hoor je het onderwerp van die les muzikaal ‘vertaald’. Zo doe je steeds nieuwe ontdekkingen, krijg je meer oor voor nuance en luister je verrijkt verder.

NIEUW
In februari ’19 start een nieuwe serie Nieuwe Kijk op Muziek. Daarnaast wordt er nu hard gewerkt aan luisterworkshops. Inschrijven voor locatie Den Haag kanmet voordeel t/m 14 januari a.s.

KORT
Luisteren vergt concentratie. Daarom is een luisterles kort en krachtig. Ze eindigt, na een korte pauze, met ruimte  voor vragen en reacties. De totale lengte is circa 1½ uur.

LOCATIES
Vanaf 2018 kun je luisterlessen volgen bij In het Koorenhuis Den Haag en bij Vak Delft. Kijk in de Winkel voor aanbod, data en kosten en reserveer daar je stoel.

Heb jij zelf al een club mensen bij elkaar? Langskomen op je club, in je huiskamer of bij je organisatie kan ik hoor! Ik informeer je graag over de voorwaarden.

REACTIE
Met veel enthousiasme, passie, kennis gebracht én je geeft een andere dimensie aan muziek luisteren (voor iemand zoals ik zonder muzikale achtergrond). Betty Bijl- luisterleerling