REACTIES

Hieronder vind je reacties van zowel blokfluit-, muziek-, en luisterleerlingen.

* Ik heb genoten van je lessen, merk dat ik veel geconcentreerder luister. Probeer de  verschillende instrumenten te horen en ook wat ik niet direct  zelf zou kiezen, toch de moeite te doen te blijven luisteren. Het muzikale leven spreidt  zich zo mooi  en divers voor me uit. Een aanwinst! Jouw spontaniteit en enthousiasme ,je vragen ,maken van de lessen een ontspannen  en zeer leerzame middag.

* Telkens weer weet Brechtje cursisten te inspireren met nieuwe en verrassende invalshoeken om naar muziek te luisteren. Het lijkt wel alsof zij een onuitputtelijke bron van ideeën en creativiteit kan aanboren. Voor de derde keer is mijn muziekhorizon weer uitgebreid met een hele rijke invalshoek.

* Brechtje loodst je op een gedreven en boeiende manier langs allerlei muziekstijlen, heel leerzaam!
Fijn om na de pauze iets te horen van medecursisten aan de hand van een vooraf opgegeven thema, dynamisch! Ik luister aandachtiger naar muziek nu ik 2 x een luistercursus heb gevolgd en doe graag nog een derde keer.

* Opnieuw leren luisteren naar de laag achter de ‘eerste stem’ bij diverse soorten muziek, hartstikke leuk!

* Als ik bij een andere blokfluitdocent was beland dan was ik waarschijnlijk al lang afgehaakt. Gelukkig kwam Brechtje Roos op mijn pad en zij weet me met haar sprankelende lessen al een aantal jaren te boeien en te enthousiasmeren voor de blokfluit. Met bladmuziek en impro!

* Met veel enthousiasme, passie, kennis gebracht én je geeft een andere dimensie aan muziek luisteren (voor iemand zoals ik zonder muzikale achtergrond).

* Geniet mijn hele leven al van muziek, maar na deze verrassende middag met Brechtje nog veeeeeeeeeel meer en ik wil meer en meer en meer Brechtje. Ik hoop je snel weer in Theater te zien.

* Brechtje is een fantastisch onderzoekend muzikant met een superbe vormgevoel en een grandioos gevoel voor articulatie. Ik bewonder haar daarvoor! Wat ik van haar heb geleerd, laat zich met woorden nauwelijks beschrijven. Zij heeft mijn leven echt verrijkt!

* Ik heb vele jaren diverse soorten muzieklessen gevolgd, maar je hebt me toch veel verteld en laten horen dat ik nog niet wist en kende.

* Brechtje is een warme, inspirerende Muziekverteller. Zeker de moeite waard om te volgen. Veel meer in haar mars dan de luistersessies, waar overigens niets aan af te dingen valt. Steun haar!

*  Dank voor jouw handleiding om muziek te luisteren door de eeuwen heen, over grenzen heen, door ritmen en klanken. Ik zweefde door de salon, ’t raam uit, op wolken, door de tijd met mooie ontmoetingen.

* Heel bijzonder deze nieuwe kijk op muziek. Ben benieuwd hoe het bij mij doorwerkt.

* Op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meer ‘van muziek te maken’, kwam ik de flyer van Brechtje tegen. Mailtje gestuurd en ik was de winnaar van de ‘gratis muziekles’! Ik vond de les bijzonder. We hebben eerst gewerkt aan de frasering van een gecomponeerd stuk. Haar aanpak heeft me goed geholpen. Daarna hebben we samen geïmproviseerd! De klank van mijn klarinet met haar basblokfluit was super mooi. Die manier van vrij samenspelen geeft ontspanning, rust en ik voelde van alles. Ik zou graag doorgaan met Brechtje. Voor iedereen die ook op zoek is naar echt muziek maken en niet alleen noten wil spelen: aarzel niet en bel Brechtje! Misschien kunnen we ook nog samen spelen? Helene Perottin (klarinettiste en pianiste)

Brechtje reikt vanuit haar muzikale kennis en bevlogenheid sleutels aan om de deuren van de muzikale beleving te openen. En dit alles binnen de ontspannen setting van een huiskamer. Verrassend intiem om in een kleine groep van bekenden en onbekenden deze luisterervaring te beleven. Voor mij als muziekliefhebber, zonder enige echte kennis van zaken, ging de muziek meer leven. Brechtje weet met haar luistersessies de doos van pandora van de oude muziek tot aan hedendaagse fragmenten stukje bij beetje te openen.

* Indrukwekkend thema van Luisterserie Klanksporen. Ik vond het weer erg de moeite waard.

* Nu voor de tweede keer, omdat ik het in Theater De Veste Delft zo mooi vond!

* Mooi om stil gezet te worden, inspirerende avond, dank je wel!

* Blijf muziekzendeling, je hebt veel uit te dragen. Enthousiast & verfrissend!

* Geweldig interessant, met veel enthousiasme gepresenteerd wat juist weer aanzet tot ‘luisteren’! Erg bedankt.

* Het was ons een eer om je te mogen ontvangen, wij hebben zeer genoten!

* Voor mij een verbreding van mijn muziekkennis.

* Prikkelende avond en ga met andere ogen (oren) mijn CDkast in!! Dank je wel.

* Bedankt voor je passie en verfijning die je overbrengt.

* Leuk om zo met wat meer aspecten van muziek kennis te maken dan waar ik al mee vertrouwd was.

* Meegenomen door een raspaard in volle vaart door een bos met prachtige uitzichten, hindernissen en veel zon! Wat een rit! Heel mooi, leuk, als minder getraind paard moet ik nu wel even uitrusten!